Persediaan Akhir Peperiksaan UPSR 2013


Persediaan Akhir Peperiksaan UPSR. Semakin hampir ke Musim Peperiksaan, bermakna semakin hampir Calon Peperiksaan 2013 ke Perang Besar mereka. Bahang Debaran dan Aura Peperiksaan semakin terasa. Fenomena Musim Peperiksaan bagi murid Sekolah Rendah dan pelajar Sekolah Menengah di seluruh Malaysia. Demi Masa yang terus bergerak dan Hari Peperiksaan yang makin hampir, perasaan cemas seperti menekan-menakan emosi. #UPSR

PAKSA DIRI BUKAN MANJAKAN DIRI JIKA MAHU BERJAYA

Musim Peperiksaan di Malaysia bermula dengan Peperiksaan UPSR seterusnya PMR dan SPM seterusnya STPM. Maka Semakin  rancak murid-murid calon peperiksaan bertungkus lumus membuat Persediaan Akhir Peperiksaan UPSR 2013. Tekanan dan Gemuruh Musim Peperiksaan ini juga melanda Para Ibu Bapa dan Guru. Mereka semakin bersungguh-sungguh dengan peranan masing-masing demi melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan. Examination Guide for UPSR Candidates 2013.

 Persediaan Akhir Peperiksaan UPSR 2013

Tarikh Peperiksaan UPSR Tahun 2013

Lembaga Peperiksaan KPM telah menetapkan Tarikh Peperiksaan UPSR Tahun 2013 bermula SELASA 10 SEPTEMBER dan berakhir pada KHAMIS 12 SEPTEMBER. Jadual Waktu Peperiksaan UPSR Ujian Pencapaian Sekolah Rendah akan diedarkan. Persediaan Awal telah dilakukan dengan lancar dan kini tiba ke Persediaan Akhir untuk Peperiksaan UPSR 2013. Sebarang kecuaian di Musim Peperiksaan ini akan memberi kesan yang amat buruk. Pada ketika ini, perasaan gemuruh dan rasa bimbang menduduki peperiksaan tidak dapat dielakan. Mengawal Stress atau Tekanan ketika menanti hari-hari tibanya tarikh keramat, hari yang bakal menentukan masa depan dan menentukan corak kehidupan.

 Persediaan Akhir Peperiksaan UPSR 2013

KECEMERLANGAN akan tercipta apabila Pelajar biasa daripada Keluarga Biasa dengan Kecerdasan Biasa, yang belajar di Sekolah Biasa, tetapi berusaha secara Luar Biasa — Cikgu
Cara Mengatasi rasa gemuruh dan Panduan mengawal stress peperiksaan  perlu ada pada setiap calon. Stress atau Tekanan dan perasaan gemuruh sekiranya dikawal dan diuruskan  dengan bijak, akan memberikan motivasi, meningkatkan semangat dan akhirnya mendorong kepada lonjakkan prestasi saat akhir yang adakalanya memberi kejutan kepada diri dan mereaka disekeliling. Berbagai kaedah boleh dijadikan Tips dan Panduan Persediaan Akhir menduduki Peperiksaan UPSR 2013 ini.

Read More
Original Article: Persediaan Akhir Peperiksaan UPSR 2013
Permalink: http://www.hootoh.my/2013/08/persediaan-akhir-peperiksaan-upsr-2013.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s