Mengapa Fouziah Gambus Pakai Topi Bentuk ?


Beberapa hari lepas artis manis penyanyi lagu berirama gambus Fouziah Gambus mencetus kontroversi di kalangan peminatnya selepas beliau memuatnaik gambar dengan patung permainan ‘babi’ di atas kepalanya.


Patung yang beliau letak di atas kepala itu merupakan patung satu watak dalam permainan terkenal Angry Bird dikenali sebagai Bad Piggies kerana dalam aplikasi permainan itu, ia mengeluarkan bunyi berupa babi yang berwarna hijau.


Tindakan Fouziah memuatnaik gambar sebegitu dikecam para peminatnya yang merasakan imejnya sebagai wanita Muslimah tidak sesuai untuk bergambar dengan patung berkenaan.


Menurut jawapan beliau yang disiarkan dalam sebuah akhbar tempatan, beliau tidak berniat menyentuh sensitiviti mana-mana pihak dan perbuatan itu disifatkan sebagai kecil serta tidak perlu diperbesarkan.


“Saya bawa adik masuk studio rakaman Kamar Seni milik AG Coco untuk merakamkan lagu untuk album pertama yang bakal dipasarkan November depan,” katanya.


Fouziah berkata, di studio itu terdapat banyak permainan patung dan beliau sangat tertarik dengan patung bad piggies itu lantas meletakkannya di atas kepala untuk adiknya mengambil gambar itu.


“Saya tidak perasan bagaimana perkara ini boleh mencetuskan isu, lagipun memang saya tidak berniat menyinggung perasaan sesiapapun, Saya berjanji akan padam gambar ini dan lebih berhati-hati pada masa akan datang,” katanya seperti dilaporkan dalam akhbar.


Di Malaysia, bukan senang seseorang itu menjadi artis atau personaliti kerana peminat di Malaysia begitu peka pada sebarang perkembangan artis kegemaran mereka.


Tidak kurang juga segelintir golongan yang hanya menunggu artis membuat kesilapan supaya ia boleh digunakan untuk menghancurkan karier mereka.


Tambahan pula, Fouziah bakal mengeluarkan album pertama pada bulan November nanti pasti ada pihak yang mungkin cemburu dan iri hati.-Siakapkeli.com

Entri Current News And Update ! ! ! Credit to GossiPstarDay

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Mengapa Fouziah Gambus Pakai Topi Bentuk ? Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/mengapa-fouziah-gambus-pakai-topi-bentuk.html

12 Gambar Meletop Rozita Che Wan Semasa Majlis Merisiknya


12 Gambar Meletop Rozita Che Wan Semasa Majlis Merisiknya | Semalam berlangsungnya satu majlis merisik janda panas idaman ramai,Rozita Che Wan bertempat di Carcosa Seri Negara,Kuala Lumpur.

Menurut maklumat yang diperolehi,majlis ini cuma dihadiri kira-kira 50 orang ahli keluarga terdekat kedua-dua bakal mempelai.Rozita Che Wan dan bakal suaminya,Zain Saidin dikatakan bakal melangsungkan hari bersejarah mereka selewat-lewatnya pada hujung tahun ini.

Pada majlis merisik ini,dikatakan Che ta menerima sebentuk cincin merisik berwarna emas putih yang tersemat manis di jari manis ibu tunggal dua anak itu.

Lagi 11 keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Entri ! Blog Informasi Nakal Dan Panas ! Credit to http://beritamyon9.blogspot.com/2013/09/12-gambar-meletop-rozita-che-wan-semasa.html

12 Gambar Meletop Rozita Che Wan Semasa Majlis Merisiknya Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/12-gambar-meletop-rozita-che-wan-semasa.html

8 Gambar,Tubuh bogel Model cantik hanya di tutup dengan Lukisan


Para model tampil dengan aneka lukisan unik di acara International Contest of Hairdressers, Nail & Body Art Designers.


Seniman sedang menyelesaikan lukisan di tubuh seorang model yang berpenampilan kostum naga saat sebelum acara International Contest of Hairdressers, Nail & Body Art Designers.


Seniman tampak sedang melukis tubuh seorang model sebelum acara International Contest of Hairdressers, Nail & Body Art Designers.


Seorang model memaparkan kreasi seni lukisan tubuh di wajahnya.


Seorang model memperlihatkan lukisan Dewa Ganesha di tubuhnya saat acara International Contest of Hairdressers, Nail & Body Art Designers.


Seorang model berpose saat tampil acara International Contest of Hairdressers, Nail 7 Body Art Designers.


Seorang model berpenampilan dengan gaya sotong saat tampil acara International Contest of Hairdressers, Nail & Body Art Designers.


Seorang model memperlihatkan kreasi seni lukis di tubuhnya saat acara International Contest of Hairdressers, Nail & Body Art Designers


Sumber merdeka.com



Entri relevan sokmo Credit to noreply@blogger.com (relevan Sokmo)

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

8 Gambar,Tubuh bogel Model cantik hanya di tutup dengan Lukisan Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/8-gambartubuh-bogel-model-cantik-hanya.html

Isteri Nafi Aaron Aziz Terlibat Kemalangan Maut Di Luar Negara


PETALING JAYA: Isteri kepada pelakon Aaron Aziz iaitu Diyana Halik, menafikan khabar angin yang mengatakan suaminya terlibat dalam kemalangan maut di Switzerland seperti mana dihebohkan di sebuah laman Facebook dan blog luar negara.

Sebaliknya, Diyana Halik, 30, berkata, Aaron kini berada dalam keadaan sihat dan sedang menjalani penggambaran Fear Factor Malaysia 2 di Cape Town, Afrika Selatan.

“Saya baru terbaca berita ini dan terkejut kerana ia tidak benar sama sekali kerana suami saya kini berada di Cape Town dan bukannya di Switzerland seperti yang dilaporkan.

“Saya sudah bercakap dengan dia dan tiada apa-apa yang berlaku, sekarang dia sedang tidur,” katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Isnin.

Diyana berkata demikian ketika diminta mengulas tentang berita kemalangan yang dilaporkan sebuah agensi berita antarabangsa, Global Associated News, pada Isnin.

Berita tersebut melaporkan bahawa Aaron meninggal dunia selepas terjatuh ketika meluncur papan salji di sebuah resort di Zermatt, Switzerland.

Terdahulu, aktor kelahiran Singapura itu mengalami sakit sendi tengkuk (cervical Facet Arthritis) dan dirawat di Pusat Perubatan Prince Court, Kuala Lumpur sebelum bertolak ke Cape Town bagi menjalani penggambaran program Fear Factor Malaysia 2.

Aaron berlepas ke negara itu bersama kru produksi pada Jumaat lalu. —–>Mstar Online

Entri Best Malaysia Variety Credit to GossiPstarDay

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Isteri Nafi Aaron Aziz Terlibat Kemalangan Maut Di Luar Negara Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/isteri-nafi-aaron-aziz-terlibat.html

Jangan kaitkan Adi!


“Kenapa perlu kaitkan Adi dalam gosip ini?” itulah antara persoalan yang dikeluarkan isteri pelakon kacak, Adi Putra, Aida Yusof, mengenai satu kenyataan di ruangan gosip akhbar tempatan.

Menerusi ruangan gosip berkenaan, pelakon yang dikatakan berstatus suami orang dan memiliki anak itu gemar menayang alat sulitnya ketika berada di bilik mekap sewaktu penggambaran.

Rata-rata mula membuat andaian dan tidak kurang juga yang mengaitkan Adi dalam perkara ini memandangkan isu skandal yang mula bertebaran sejak awal bulan lalu masih belum selesai.

Adi Putra

Enggan membincangkan perkara itu dengan lebih serius, Aida beranggapan, orang ramai dan masyarakat lebih selesa membuat andaian tanpa mengetahui kesahihan cerita.

“Saya perhati, masyarakat sekarang suka sangat jadi wartawan. Suka melaporkan itu dan ini tanpa mendapatkan fakta jelas.

“Ini adalah gosip yang tidak bernama dan tiada satu klu pun yang boleh mengaitkan Adi. Kenapa pula nak heret Adi dalam perkara ini?

“Saya sendiri tak faham dengan mentaliti masyarakat kita yang suka membuat tuduhan. Namun, ia bukanlah isu besar buat saya dan tidak perlu pening kepala nak fikir pasal perkara tak berfaedah ini,” katanya yang turut mendapat pengesahan daripada Adi mengenai perkara ini.

“Saya ada tanya Adi, namun Adi sendiri malas nak komen. Dia pun malas nak bertikam lidah dengan masyarakat yang tidak tahu apa-apa, tapi senang-senang membuat tuduhan,” tambah Aida.

Ditahan reman?

Bukan sahaja dikaitkan dengan gosip berkenaan, Adi juga dikatakan telah menjalani tahanan reman dua hari lalu ekoran kes skandalnya bersama isteri orang.

Mengeluh nafas panjang, Aida turut menafikan sekeras-kerasnya dakwaan berkenaan yang dilihat sebagai satu tuduhan tidak berasas.

“Ya Allah, bila masa pula Adi kena tahan reman? Saya tak tahu pun, macam mana tu? Adi baru sahaja pulang dari Singapura dan dia masih bebas ke sana ke mari.

“Saya ada baca mengenai perkara ini di laman sosial. Beberapa individu yang tidak bertanggungjawab menyebarkan bahawa Adi direman dua hari dan bakal dipenjarakan lima tahun.

“Bagaimana mereka semua tahu tentang perkara ini sedangkan pihak polis belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi? “Saya pelik lah dengan orang macam ni. Kalau betul Adi bersalah, kenapa dia masih bebas? Kes gangguan seksual ni, bukan kes biasa.

“Saya tak tahu nak kata apa. Orang luar yang tak tahu apa-apa lebih rancak mengeluarkan kenyataan bagi pihak kami dan polis. Namun, saya faham, mulut orang, bukan boleh tutup. Jadi, biarkan mereka…,” kata Aida yang turut mengakui laporan penuh daripada polis akan dikeluarkan tidak lama lagi.

Tambah Aida, kes ini sudah hampir selesai dan dia turut dihubungi Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner, Ruslan Hassan, bagi memaklumkan mengenai perkara ini.

“Saya dimaklumkan, laporan penuh telah pun siap dan saya harap, ianya dapat diselesaikan secepat mungkin.

“Insya-ALLAH, minggu depan kita akan tahu keputusan mengenai kes ini. Saya harap, peminat Adi dan masyarakat bersabar,” katanya lagi.

Sediakan kenyataan media

Enggan mengganggu urusan polis dalam menyelesaikan kes tersebut, Aida memberitahu bahawa sebaik sahaja perkara ini selesai, mereka akan tampil memberi kenyataan.

Katanya, seperti yang dijanjikan sebelum ini, Aida dan Adi akan menyediakan satu kenyataan media untuk membersihkan nama.

“Insya-ALLAH, bila semua dah selesai, kami akan mengeluarkan kenyataan media sebagai penjelasan mengenai perkara ini.

“Kenyataan ini diharapkan dapat menjawab segala teka-teki dan andaian liar yang dicipta sebelum ini.

“Saya harap semua dapat bersabar dan saya mengharapkan penyelesaian yang terbaik dalam kes ini,” katanya mengakhiri perbualan.-Sinarharian

Entri Current News And Update ! ! ! Credit to GossiPstarDay

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Jangan kaitkan Adi! Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/jangan-kaitkan-adi.html

Nasib baik tiada jemaah dalam masjid


KUALA TERENGGANU – Kejadian runtuhan bumbung masjid terus berlaku di negeri ini dan terbaharu, bumbung ruang solat kedua masjid Kampung Tebauk, Bukit Tunggal di sini pula roboh awal pagi semalam.

Insiden yang berlaku kira-kira pukul 4 pagi itu menyebabkan kira-kira 40 peratus daripada bahagian bumbung masjid bernilai kira-kira RM6 juta yang digunakan sejak dua tahun lalu roboh dan tidak boleh digunakan.

Kejadian runtuhan di masjid berkenaan merupakan yang ketiga berlaku di Terengganu sejak 3 Oktober 2009. Masjid berkenaan terletak hanya kira-kira dua kilometer dari Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin yang bumbungnya turut runtuh pada 2 Jun 2009.

Bilal masjid tersebut, Man Mat, 61, memberitahu, dia merupakan orang pertama pergi ke masjid itu pagi semalam iaitu kira-kira pukul 5 pagi dan terkejut mendapati sebahagian bumbung masjid berkenaan runtuh.-Kosmo

Entri Current News And Update ! ! ! Credit to GossiPstarDay

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Nasib baik tiada jemaah dalam masjid Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/nasib-baik-tiada-jemaah-dalam-masjid.html

Tiada yang pelik ! Memandu boleh rosakkan ovari ?


Memandu didakwa boleh beri kesan sampingan kepada golongan wanita.


RIYADH -ARAB SAUDI. Seorang ulama terkemuka di Arab Saudi mendakwa bahawa memandu boleh memberi kesan sampingan kepada golongan wanita termasuk merosakkan ovari selain menyebabkan kanak-kanak mengalami masalah klinikal.

Jumaat lalu, dalam satu wawancara yang dipaparkan di dalam laman sesawang sabq.org, Sheikh Saleh al-Lohaidan turut menyokong hujahnya itu bersama dengan kajian perubatan yang menunjukkan perbuatan memandu sebenarnya memberi kesan secara terus kepada ovari selain menolak pelvis ke atas.

“Perkara ini dapat dilihat dengan jelas kerana wanita yang memandu secara kerap biasanya akan mempunyai anak yang mengalami pelbagai masalah klinikal,” jelasnya menurut laporan Reuters.

Beliau mengeluarkan kenyataan itu susulan daripada tindakan beberapa aktivis yang mengadakan kempen baru untuk membantah larangan tersebut pada 26 Oktober depan.

Reuters

Entri relevan sokmo Credit to noreply@blogger.com (relevan Sokmo)

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Tiada yang pelik ! Memandu boleh rosakkan ovari ? Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/tiada-yang-pelik-memandu-boleh-rosakkan.html