Pertama di Eropah,Lelaki melahirkan anak di German


BERLIN – Seorang lelaki asal Jerman, menjadi orang pertama di Eropah yang melahirkan bayi laki-laki setelah hamil melalui penderma sperma.

Seperti diberitakan Daily Mail, Rabu (11/9/2013), lelaki yang tidak ingin diketahui identitinya ini adalah lelaki transgender pertama yang berkeras ingin melahirkan anaknya sendiri.

Lelaki ini melahirkan di rumahnya, kerana ia menolak untuk dicatatkan sebagai ibu pada setiap dokumen di rumah sakit sebagai syarat undang-undang yang berlaku saat melahirkan di Jerman.

Lelaki yang secara rasmi melahirkan pada 18 maret silam ini, awalnya adalah seorang wanita, kemudian ia tetap mempertahankan organ pembiakan sebagai seorang wanita, namun ia melakukan terapi hormon untuk berubah fizikalnya menjadi seorang lelaki, seperti tumbuhnya jangut dan misai.

Seorang jurucakap Senator Berlin bidang Pentadbiran Dalam Negeri mengatakan bahawa ketika seorang transgender ingin memiliki sijil kelahiran itu telah dibenarkan di Jerman.


Sumber okezone.comEntri relevan sokmo Credit to noreply@blogger.com (relevan Sokmo)

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Pertama di Eropah,Lelaki melahirkan anak di German Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/pertama-di-eropahlelaki-melahirkan-anak.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s