Dia lelaki pertama ajak saya kahwin


Kalau sudah jodoh memang takkan ke mana. Perumpamaan ini sesuai buat pasangan pengantin baru iaitu pelakon tinggi lampai Norhafezzah Abdul Kadir, 27, atau Fyza Kader dengan suaminya Ahmad Feruz Zainal Abidin, 32, biarpun hanya mengenali antara satu sama lain tidak sampai setahun.

Selepas menyulam janji, pasangan ini akhirnya selamat diijabkabulkan oleh Penolong Pendaftar Nikah (PPN), Kariah Masjid As-Syarif Dato’ Ahmad Razali, Mukim Sepang, Ishak Jamil di sebuah hotel di Cyberjaya dengan sekali lafaz, kelmarin.

Biarpun hanya mengadakan majlis ringkas untuk saudara mara terdekat, Fyza dan Feruz tetap nampak cantik dan segak di atas pelamin indah berkonsep Taman Inggeris dipenuhi kuntuman mawar segar rekaan Arma Couture.

Ia sebagai memenuhi citarasa pelakon filem PE3, Senario Opps Pocot, Salam Cinta, Ajiboy, Seram Sejuk dan 1 Lawan 1 yang kini ditayangkan di pawagam.

Ditemui selepas majlis, pasangan yang memilih tema sedondon putih ini berkata, mereka mula berkenalan ketika menyaksikan perlumbaan Formula Satu (F1) di Litar Antarabangsa Sepang tahun lalu dan adik Fyza, Ieddah Kadir yang bertanggungjawab menemukan mereka.

-Hmetro

Entri Best Malaysia Variety Credit to GossiPstarDay

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Dia lelaki pertama ajak saya kahwin Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/dia-lelaki-pertama-ajak-saya-kahwin.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s