Kanak kanak 4 Tahun di perkosa di Dalam Bas


tunjuk rasa kanak kanak tentang kes permerkosaan


Aksi rogol kembali terjadi di India. Kali ini bahkan menimpa seorang budak perempuan berusia – astagfirullah – empat tahun, ketika dia baru saja pulang sekolah bersama seorang temannya .


Menurut laman Dailymail , Isnin 16 September 2013 , aksi bejat itu terjadi pada 6 September lalu di Daerah Tandhe , berhampiran bandar Mumbai . Pelakunya adalah lelaki berusia 26 tahun yang bekerja sebagai tukang bersih – bersih sekolah. Dia sudah ditangkap akhir minggu lalu, namun identitinya masih dirahsiakan polis .


Menurut laporan orang tua korban , putri mereka baru saja pulang sekolah ketika insiden itu berlaku. Bersama seorang teman perempuannya, kanak-kanak malang itu menumpang bus. Pelaku yang berada di bahagian belakang bas memanggilnya , dan mengiming – imingi akan menunjukkan silap mata .


” Alih- alih mengajaknya bermain, pelaku kemudian menangkap gadis tersebut , lalu memperkosanya , ” dipaparkan Inspektor Polis, SK Mohite , di pejabat polis di Badlapur .


Gadis ini berteriak minta tolong . Namun , kawannya yang ingin membantunya malah diancam . Mereka berdua diancam dibunuh jika mengadukan masalah ini ke sekolah. Menurut Mohite , pelaku semakin leluasa melampiaskan nafsu bejatnya , kerana di dalam bas tersebut tidak ada pengawasnya .


Korban kemudian melapor kepada kedua orangtuanya yang segera membawa anak perempuan mereka ke rumah sakit untuk menjalani pemeriksaan perubatan dan visum . Hasilnya , doktor memastikan korban memang telah diserang secara seksual.


” Butiran hasil perubatan dan penyiasatan terhadap latar belakang pelaku sedang dikumpulkan ,” kata Mohite .

Kes ini menambah panjang senarai perkosaan yang terjadi di India. Menurut data , perkosaan di negara ini terjadi tiap 21 minit sekali.


Kes ini mengemuka usai vonis mati terhadap empat perogol seorang mahasiswi perubatan tahun lalu di Mumbai . Korban saat itu digilir oleh para pelaku di atas bas di Mumbai . Dia kemudian dilempar ke jalan dalam keadaan berbogel.


Korban tewas saat dirawat di Singapura. Kes ini mencetuskan gejolak di negara tersebut , memaksa kerajaan meminda undang-undang dengan memberikan hukuman mati bagi pelaku pemerkosaan sekaligus pembunuhan.


Kes rogol lain juga menimpa seorang wartawan foto pada Ogos semalam, apabila dia sedang bekerja dan mengambil gambar di bandar Mumbai .


Sumber vivanews.com


Entri relevan sokmo Credit to noreply@blogger.com (relevan Sokmo)

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Kanak kanak 4 Tahun di perkosa di Dalam Bas Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/kanak-kanak-4-tahun-di-perkosa-di-dalam.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s