GILA! Jual Anak Guna Facebook


Rio De Janeiro: Sepasang suami isteri yang cuba menjual anak perempuan mereka berusia dua tahun menerusi Facebook ditangkap di sini, di timur laut Brazilm semalam.

Jurucakap polis tempatan berkata, ibu bapa kandung kanak-kanak itu dipenjara selepas gagal membayar ikat jamin sebanyak AS$6,666 (RM21,019) seorang sementara mangsa diserahkan kepada jabatan perlindungan kanak-kanak.

“Ibu berusia 23 tahun itu berkata dia memerlukan wang untuk berlepas ke Eropah dengan tujuan untuk melacur. Si bapa berusia 40 tahun hanya berdiam diri,” kata jurucakap berkenaan.

Seorang pekerja sosial di Campina Grande di negeri Paraiba membuat laporan kepada pihak berkuasa selepas mencapai persetujuan untuk jual-beli kanak-kanak berkenaan di Facebook.

“Saya gembira kerana dapat membantu mengubah masa depan kanak-kanak berkenaan,” kata pekerja sosial itu yang mulanya menyangka pasangan suami isteri itu berjenaka.

Menurutnya, dia bersetuju menemui pasangan itu di luar sebuah stesen kereta api di Recife dan menyerahkan wang berjumlah $666 (RM2,100) dan komputer mudah alih sebagai pertukaran dengan kanak-kanak itu.

Menerusi perjanjian itu, dia juga dikehendaki membayar $890 (RM2,805) secara berperingkat-peringkat.

“Si suami tidak terbabit dalam rundingan itu tetapi hadir ketika penyerahan kanak-kanak itu,” kata Geraldo da Costa, pegawai penyiasat kes berkenaan dalam satu kenyataan. – AFP

Entri ! Blog Informasi Nakal Dan Panas ! Credit to http://beritamyon9.blogspot.com/2013/09/gila-jual-anak-guna-facebook.html

GILA! Jual Anak Guna Facebook Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/gila-jual-anak-guna-facebook.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s