VIDEO: Pesakit Warga Emas Dihumban Ke Katil, Ditampar Jururawat!WALAUPUN kejadian ini berlaku pada tahun lalu, tetapi kami rasakan adalah penting ia disiarkan kembali bagi memberi pengajaran kepada kita semua.


Jururawat sebuah pusat perubatan swasta di Singapura dikesan melakukan perbuatan yang cukup kejam apabila melempar seorang pesakit warga emas ke katil sebelum menamparnya.


Perbuatan tersebut ternyata menggemparkan warga republik itu, apatah lagi bila kejadian berkenaan berjaya dirakam oleh salah seorang pesakit yang juga mendapatkan rawatan di hospital yang sama.


Di dalam video tersebut, pesakit berusia 77 tahun itu dibiarkan tidak berbaju di bawah kipas dan kelihatan jururawat tidak mengendahkannya yang menangis kesejukan.


Selepas itu, dua orang jururawat mengangkat dan membalingnya ke atas katil.


Pesakit itu yang menangis kesakitan kemudiannya ditampar pula oleh seorang jururawat.


Hasil siasatan pihak berkuasa Singapura mendapati, perbuatan pusat perubatan berkenaan yang gagal membayar elaun ‘overtime’ para jururawatnya disamping membebankan mereka dengan pelbagai tugasan di luar skop tugasan mungkin antara penyebab mengapa insiden ini boleh terjadi.


Semoga ia kejadian ini tidak ‘berulang’ di negara kita…tetapi percayalah, ia tidak mustahil boleh berlaku!Entri Current News And Update ! ! ! Credit to GossiPstarDay

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

VIDEO: Pesakit Warga Emas Dihumban Ke Katil, Ditampar Jururawat! Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/10/video-pesakit-warga-emas-dihumban-ke.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s