Bayi maut digilis kereta


KUALA TERENGGANU: Seorang suri rumah hampir pengsan sejurus menyedari bayinya yang berusia 10 bulan digilis kereta yang dipandunya ketika dia mengundurkan kenderaan itu di kawasan parkir rumahnya di Kampung Gong Pauh di sini, pagi tadi.

Kejadian jam 7.15 pagi itu berlaku ketika Faziah Yusuf, 35, mengundurkan Proton Exora di depan pintu rumah untuk membuat pusingan menuju ke luar bagi menghantar empat anaknya ke sekolah.

Difahamkan, bayi terbabit, Muhammad Faqih Mohd Fitri sebelum itu berada di dalam rumah, tetapi merangkak keluar di depan pintu dan menuju belakang kereta tanpa disedari Faziah yang terus mengundurkan kereta sehingga menggilis anak bongsunya.

Faziah hanya menyedari tragedi itu apabila jirannya mengetuk cermin tingkap kereta dan dia kemudian bergegas keluar untuk melihat keadaan bayi berkenaan.

Mangsa kemudian dikejarkan ke Wad Kecemasan Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini, tetapi disahkan meninggal dunia jam 7.30 pagi.

-Hmetro

Entri Best Malaysia Variety Credit to AC Team Online

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Bayi maut digilis kereta Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/10/bayi-maut-digilis-kereta.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s