Angkara Ustaz Goyang,Saham Mak Datin Lebur


SMS dihantar ustaz Kemboja kepada seorang individu yang sering menyalurkan bantuan.

Shah Alam: Niat tegar sekumpulan individu berstatus jutawan dan hartawan memperoleh ‘saham akhirat’ dengan menyalurkan pelbagai sumbangan bernilai lebih RM500,000 kepada seorang ustaz dari Kemboja bagi membantu masyarakat Islam miskin di negara berkenaan, berakhir duka apabila diperdaya lelaki terbabit sejak lima tahun lalu.

Wajah sebenar ustaz berkopiah yang berpenampilan warak itu terbongkar apabila dia dikesan menyalahgunakan sumbangan termasuk wang tunai yang diberikan untuk kepentingan diri termasuk membina banglo miliknya di negara berkenaan.

“Kami yang mengharapkan ‘saham akhirat’ dengan memberikan sumbangan sejak lima tahun lalu juga boleh dianggap ‘terkantoi’ kerana terlalu meletakkan kepercayaan kepada ustaz terbabit bagi menguruskan pelbagai sumbangan bernilai lebih RM500,000.”Itu antara luahan seorang daripada lima individu berstatus jutawan dan hartawan, yang ditipu ‘hidup-hidup’ oleh ustaz terbabit yang berubah sikap sejak tiga tahun lalu yang dipercayai berjaya mengumpulkan pelbagai kekayaan hasil penipuan.

Daripada sumbangan berbentuk wang ringgit, barangan keperluan harian sehingga membina semula sebuah sekolah agama, ustaz terbabit turut menerima sekitar RM1,200 setahun daripada seorang penyumbang di Malaysia sebagai upah mengajar kanak-kanak di Kampung Cham, Kemboja sejak 2011.

Sumber myMetro


Entri relevan sokmo Credit to noreply@blogger.com (relevan Sokmo)

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Angkara Ustaz Goyang,Saham Mak Datin Lebur Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/11/angkara-ustaz-goyangsaham-mak-datin.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s