Memperkenalkan seluar dalam Anti Pemerkosaan


Seluar yoga dan seluar pendek anti rogol akan segera dipasarkan. Bahan seluar ini sangat sukar dirobek dan dipotong.


“Sehingga perempuan dan anak perempuan boleh mempunyai lebih banyak kekuatan untuk mencegah tindakan kekerasan seksual ,” ujar Indiegogo yang mengkampanyekan AR Wear, seperti dipetik nydaily , Kamis ( 13/11/2013 ) .


Ruth dan Yuval yang merancang mengatakan , seluar dalam pantas terpakai dalam situasi berbahaya , misalnya saat perempuan ingin clubbing, dating pertama, berjalan sendiri di malam hari atau berpergian ke luar negeri.


Mereka berkata, idea membuat seluar anti rogol muncul tahun lalu setelah melihat berita tetang seorang perempuan menjadi korban perkosaan orang- orang terdekat . Ia berfikir saat ada sesuatu yang boleh melambatkan serangan sehingga korban boleh mencari pertolongan.


Yuval lalu bekerjasama dengan Ruth yang hampir menjadi mangsa rogol sebanyak dua kali untuk mewujudkan ideanya tersebut .


” Kenangan bagaimana pakaiannya dalam ditarik ke bawah begitu cepat membuat dia percaya AR Wear boleh berkesan untuk mencegah beberapa perkosaan dengan menyebabkan kelewatan ,” katanya.


Mereka menjelaskan , seluar mempunyai struktur rangka inovatif dengan kunci pemakaianya di pinggang sehingga sukar tertarik atau koyak. Mereka juga mendakwa seluar selesa.


Sumber inilah.com


Entri relevan sokmo Credit to noreply@blogger.com (relevan Sokmo)

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

rePublish by ✎ Blog Sapa Ceroh

Memperkenalkan seluar dalam Anti Pemerkosaan Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/11/memperkenalkan-seluar-dalam-anti.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s