Gempar Ikan Matahari kini mendarat di Sandakan, Sabah Gempar…


Gempar Ikan Matahari kini mendarat di Sandakan, Sabah

Gempar Ikan Matahari kini mendarat di Sandakan, Sabah


Gempar Ikan Matahari kini mendarat di Sandakan, Sabah – Siapa masih ingat kejadian pelik ribuan ikan tamban mendarat di Kampung Tambisan, Lahad Datu, dua minggu lepas? Satu Malaysia kecoh dengan kejadian itu kerana tidak pernah berlaku di Sabah sebelum ini.

Tahukah anda, ada satu lagi kejadian luar biasa berlaku di negeri Sabah di mana seekor Ikan Matahari disahkan penduduk telah mendarat di Kampung Forest, Sandakan beberapa hari lalu.

Untuk pengetahuan, ikan jenis ini memang bersaiz lebih besar dari manusia dan jarang dijumpai di Malaysia. Bentuknya, bulat dan pipih serta mempunyai sirip yang terletak di bahagian punggung.

Panjang dan beratnya boleh mencecah 1 meter dan 1,000 kg. Menurut maklumat, ikan ini tidak dapat ditembusi oleh peluru kerana mempunyai kulit yang tebal.

Artikel dan Grafik dalam Entri Gempar Ikan Matahari kini mendarat di Sandakan, Sabah adalah sumber dan rumusan dari beberapa laman blog dan laporan berita tempatan. Penghargaan kepada sumber informasi yang bermanfaat ini. Semoga sebaran coretan memberi inspirasi dan berfaedah untuk semua.


Read more Gempar Ikan Matahari kini mendarat di Sandakan, Sabah
Gempar…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s