Punca sebenar Pesawat Cessna 172 terhempas di Batu Caves Punca…


Punca sebenar Pesawat Cessna 172 terhempas di Batu Caves

Punca sebenar Pesawat Cessna 172 terhempas di Batu Caves


Punca sebenar Pesawat Cessna 172 terhempas di Batu Caves – Kejadian ngeri Pesawat Cessna 172 terhempas di kawasan Empangan Batu, Ulu Yam semalam menyebabkan kecederaan teruk kepada tiga mangsa.

Mereka ialah Kapten Saiful Farid Amri Amrizal, 22, Syed Haidhar, 25 dan Shaiful Zafiq Razali, 24. Ketiga-tiga mangsa terbabit kini dirawat di Wad Kecemasan Hospital Selayang.

Menurut salah seorang mangsa, Syed Haidhar Syed Zulkifli, kejadian itu berpunca daripada percubaan mereka mengelak dua burung helang ketika terbang sebelum tiba-tiba datang angin kencang yang menyebabkan pesawat hilang imbangan.

“Menurut anak saya, semasa mengelak (burung helang) tiba-tiba datang angin kencang yang membuatkan pesawat hilang imbangan.”


“Kata anak saya ketika itu juga angin kuat dan pesawat tidak dapat berbuat apa-apa namun pilot amat cekap kerana dapat mendaratkan pesawat itu ke tempat selamat.”

Artikel dan Grafik dalam Entri Punca sebenar Pesawat Cessna 172 terhempas di Batu Caves adalah sumber dan rumusan dari beberapa laman blog dan laporan berita tempatan. Penghargaan kepada sumber informasi yang bermanfaat ini. Semoga sebaran coretan memberi inspirasi dan berfaedah untuk semua.


Read more Punca sebenar Pesawat Cessna 172 terhempas di Batu Caves
Punca…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s