Keluarga Mangsa MH370 Hilang Sabar


Amok! Keluarga penumpang MH370 dari China Mengamuk. Umpama dipermainkan lalu hilang sabar. Pergaduhan tercetus di Sesi pertanyaan daripada anggota keluarga penumpang China. Panas dan Punca Kekecohan Isu MH370 berlaku apabila penerbangan Malaysia Airlines MH370 semakin kecewa dengan peranan yang memalukan pihak berkuasa menguruskan Pencarian Kehilangan MH370 pesawat Malaysia Airlines Boeing 777-200 ER (9M-MRO) yang hampir memasuki minggu kedua.
Apa sebabnya kita datang ke sini. Kami hanya mahu tahu di mana ahli keluarga kami dan di mana pesawat itu. Lihatlah apa yang kita bincangkan hari ini – semuanya hal remeh.
Kami tiada cara lagi untuk menangani masalah ini selain daripada menangis dan marah. Cara anda (MAS Malaysia Airlines) menangani ini sama ada menipu atau satu peranan yang memalukan.

Amuk Keluarga Penumpang #MH370 China

Keluarga Mangsa MH370 Hilang Sabar. Insiden Pergaduhan Keluarga penumpang MH370 tersebut berlaku di mesyuarat harian antara pegawai syarikat dan anggota keluarga penumpang di hotel di Beijing, sementara usaha Malaysia dan bantuan antarabangsa masih gagal menjumpai pesawat yang membawa 239 penumpang dan anak kapal penerbangan MH370 itu. Sesi pertanyaan daripada ahli keluarga terpaksa dihentikan sementara selepas pergaduhan tercetus di salah satu meja pentadbiran.
Keluarga Mangsa MH370 Hilang Sabar

Sesuatu yang mengelirukan berlaku namun jati diri dan semangat nasionalisme Hootoh untuk Malaysia tidak sedikitpun goyang. Berita Keluarga Penumpang MH370 China Mengamuk adalah benar dan merujuk sumber media sahih. Walaupun dapat dikawal namun Amukan ini sungguh mengejutkan Hootoh kerana merujuk Media Massa Malaysia seperti Utusan, Berita Harian malahan laporan dan sidang media oleh Pegawai dan Menteri di Malaysia memaklumkan Keluarga mangsa MH370 adalah terkawal dari segi emosi setelah melihat Misi Pencarian MH370 oleh kerajaan Malaysia yang bersungguh-sungguh. 
Pegawai Malaysia Airlines dan Menteri juga dilaporkan mendapat pujian atas keperihatinan mereka. Kenapa tiba-tiba ada keluarga magsa yang mengamuk? Sedangkan di dada akhbar jelas terpangpang berita seperti
  • Kedudukan terkini MH370 legakan keluarga mangsa
  • Najib beri semangat baru kepada keluarga mangsa MH370
  • Keluarga Nahas MH370 tenang di Malaysia
  • Keluarga mangsa MH370 Indonesia kagumi usaha Malaysia

Lagi Pelik Mengenai Tragedi MH370

Malaysia menubuhkan pasukan pakar terdiri daripada wakil daripada Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Luar Negeri, Angkatan Tentera Udara Diraja Malaysia, Jabatan Penerbangan Awam dan Malaysia Airlines yang akan ke Beijing, China bagi menerangkan perkembangan semasa operasi SAR kepada anggota keluarga penumpang #MH370. Baru nak terangkan secara berdepan di Beijing! Adoyai, habistu sebelum ni tiada ke Pegawai dan Wakil Malaysia ditempatkan di China.
pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak
Selepas pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak itu mereka mendapat sinar harapan baharu. Beberapa keluarga penumpang pesawat MH370 yang ditempatkan di sebuah hotel di sini menyatakan hasrat untuk pulang ke rumah masing-masing. 
Seperti mana seseorang yang lama derita sakit di Hospital yang tiba-tiba berhasrat untuk pulang ke rumah sendiri. Sedangkan penyakitnya masih belum sembuh. Selalunya dituruti dan dianggap permintaan terakhir.
Namun pula apabila keluarga mangsa MH370 berhasrat ingin pulang sedangkan keselamatan ahli keluarga mereka belum pasti, Malaysia mengatakan satu perkembangan positif setelah kaunselor meredakan tekanan emosi anggota keluarga terlibat.

Source: Keluarga Mangsa MH370 Hilang Sabar
Permalink: http://www.hootoh.my/2014/03/keluarga-mangsa-mh370-hilang-sabar.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s