Festival Kenyir 2014 Hulu Terengganu


Keindahan Pantai Timur. Festival Kenyir 2014 dianjurkan oleh Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (Ketengah). Pelbagai Aktiviti Pelancongan dan Program menarik berlangsung selama sebulan di Tasik Kenyir Hulu Terengganu yang bermula pada 29 April. 
Festival Kenyir 2014 Hulu Terengganu
Gambar Tasik Kenyir
Berbagai Program Menarik disediakan sepanjang Tahun Melawat Terengganu 2014 dan Tasik Kenyir Fest 2014 ini merupakan program khusus sempena Tahun Melawat Malaysia (TMM 2014) di bawah Tourism Malaysia Terengganu. Empangan Tasik Kenyir merupakan destinasi pelancongan utama di Terengganu.

Tasik Kenyir destinasi pelancongan utama di Terengganu

Destinasi Pelancongan Menarik di Terengganu Empangan Tasik Kenyir. Keunikan tasik yang kaya dengan pelbagai hidupan akuatik seperti Pusat Santuari Ikan Kelah dan Elephant Village. Terokai keindahan dan keaslian alam serta melihat sendiri kesan peninggalan sejarah di Gua Bewah dan Gua Taat.

Festival Kenyir 2014 Hulu Terengganu

Sempena Festival Kenyir 2014 Selain menerokai keindahan asli dan semulajadi, para pengunjung dan pelancong juga disediakan engan berbagai Program dan Aktiviti menarik sepanjang Tahun Melawat Terengganu. Keindahan tasik Buatan, flora dan fauna yang memberi sejuta kejutan alam untuk dinikmati. Apakah Aktiviti dan Program di Festival Kenyir 2014

Senarai Program dan Aktiviti di Festival Kenyir 2014

Banyak program dirancang demi memanfaatkan setiap detik dengan Aktiviti menarik di Festival Kenyir 2014. Penambahbaikan Sistem pengangkutan dan juga Hotel-Hotel baharu telah dibina untuk keselesaan para pengunjung ke Hulu Terengganu. Program menarik di Festival Kenyir 2014 adalah
  • Helicopter Ride
  • Kejohanan memancing Piala Kenyir
  • Power Boat
  • Memancing Jelajah Tasik Kenyir
  • Persembahan kebudayaan
  • Pameran Kraftangan

Festival Tasik Kenyir Visit Malaysia Year 2014

Festival di Tasik Kenyir akan berlangsung selama sebulan mulai 29 April 2014. Tasik Kenyir merupakan destinasi pelancongan utama di Terengganu. Tasek Kenyir Fest 2014 merupakan program khusus sempena TMT 2014 di bawah Tourism Malaysia Terengganu. Penganjur Pesta Tasik Kenyir iaitu Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (Ketengah) yakin Tasik Kenyir bersedia untuk menyambut Ketibaan Tetamu ke Negeri Terengganu bersempena Sempena TMM 2014.

Source: Festival Kenyir 2014 Hulu Terengganu
Permalink: http://www.hootoh.my/2014/04/festival-kenyir-2014-hulu-terengganu.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s