Download Soalan Peperiksaan KSSR Exam Paper


Koleksi Contoh Soalan Peperisaan KSSR. Download KSSR Exam Paper di Bank Soalan KSSR bagi semua Mata pelajaran yang berbentuk Latihan, Soalan Ujian, Peperiksaan Pertengahan Tahun (PPT) atau Peperiksaan Akhir Tahun (PAT). The Latest Updated KSSR Examination Paper dan akan dikemaskini dari masa ke semasa. Senarai Download Soalan KSSR dibahagikan mengikut Mata pelajaran KSSR (KPM) Kementerian Pelajaran yang terkini. Untuk memudahkan proses Muat Turun, Kertas Soalan juga disenaraikan mengikut Tahun 1, Tahun 2, Tahun 3 dan Tahun 4 sepertimana sekolah rendah kebangsaan di seluruh Malaysia. 

Download Soalan Peperisaan KSSR Exam Paper Soalan Latihan, Ujian, Peperiksaan

Contoh Soalan KSSR di Hootoh Blog ini adalah perkongsian bahan-bahan pendidikan secara percuma dan tidak melibatkan sebarang keuntungan. Bank Soalan KSSR adalah Koleksi Kertas Soalan berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) di Malaysia. Untuk makluman, semua media yang disenaraikan bukannya Hakcipta atau di hostedkan oleh Laman Hootoh Blog sendiri. Penghargaan selayaknya diberikan kepada Pemilik laman asal yang berkongsi bahan ilmiah ini di blog meraka yang berorientasikan Pendidikan seperti Bumigemilang, Kssr.org, Cikgushamsudin dan Portal Rasmi KPM.

Download Soalan KSSR Tahun 1

Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2013

Download Soalan KSSR Tahun 2

Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2013

Soalan Ujian KSSR

Download Soalan KSSR Tahun 3

Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2013

Download Soalan KSSR Tahun 4

Soalan Peperiksaan Pertengahan Tahun 2014

Diharapkan Bahan Rujukan KSSR ini memberi manfaat dan memudahkan proses pengajaran dan pembelajaran guru-guru dan warga pendidik di seluruh Malaysia. Semoga segala perkongsian  dan usaha yang dilakukan menjadi Saham Akhirat dan Tuhan saja yang mampu membalasnya.

Perhatian! Adalah dinasihatkan untuk menyemak semula soalan-soalan KSSR yang telah dimuat turun bagi mengelak berlakunya ralat. Bentuk Soalan KSSR ini juga tidak semestinya releven dengan kehendak semasa. Jika ada sebarang Informasi dan Update terkini, amatlah dihargai jika dapat dikongsikan bersama pada ruang komen di laman ini.

Source: Download Soalan Peperiksaan KSSR Exam Paper
Permalink: http://www.hootoh.my/2014/06/download-soalan-peperiksaan-kssr-exam.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s