Maksud Merah Jambu Warna Syahwat


Apa itu Warna Syahwat dan maksudnya? Merah Jambu menurut kata Dr. HM Tuah Iskandar Al-Haj, Warna Pink ini merupakan Warna Syahwat. Wah! kali pertama mengetahuinya. Adakah Pink warna Lucah? atau bermaksud Keghairahan Seksual? Stop! Aduyai.. nanti Geng Pinky sentap weh! Warna Syahwat yang dimaksudkan adalah Semangat Dalaman dan bukan nafsu yang mendorong ke arah seksual. 

Maksud Merah Jambu Warna Syahwat

Oh! Macamtu rupanya. Ingat Pink, ingat Syahwat! Ya, Warna Syahwat itu adalah warna semangat. Oleh itu Marilah kita berpakaian bewarna Merah Jambu untuk meningkatkan tahap semangat dalam kehidupan.

Pink Warna untuk Berkasih Sayang

Dari Kata-Kata Ceramah Dato’ Dr Fadzilah Kamsah, Warna (pink) Merah Jambu akan meningkatkan motivasi kerja seseorang. Pink juga sinonim dengan warna berkasih sayang. Satu warna istimewa yang memiliki pesona yang mampu melembutkan jiwa seseorang. Manakala Ruang bewarna Merah Jambu diakui mampu mewujudkan suasana romantik.

Maksud Merah Jambu Warna Syahwat

Merah Jambu Aura Feminin

Merah Jambu merupakan warna kuat aura femininnya dan telah didominasi oleh kaum hawa secara total sehinggakan kaum lelaki segan untuk mengenakan warna pink dalam kehidupan seharian mereka. Walaupun ada lelaki yang berani mencuba namun aura feminin dalam Kelembutan Merah Jambu segera menarik tumpuan ramai hingga timbul rasa tidak selesa. Ia diakui oleh Fahrin Ahmad yang gemar Baju bewarna Pink ini. Tiba-tiba rasa nak dengar Lagu Kumpulan Feminin pulak.. Oh Memori. Maksud Merah Jambu Warna Syahwat.

Source: Maksud Merah Jambu Warna Syahwat
Permalink: http://www.hootoh.my/2014/06/maksud-merah-jambu-warna-syahwat.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s