Hari Raya Eid al-Fitr Time to Forgive and to be Forgiven


Cahaya 1 Syawal di pagi Aidilfitri. Here comes the day to forgive and to be forgiven. Hari Raya Puasa Eid al-Fitr. Allahu akbar, la ilaha illallah, wa lillahil hamd. Before the Golden Sun Rise, Let me decorate each of the Rays with Wishes of Success, Prosperous and Happiness. May everyone be guided by our faith in Allah and shine in his divine blessings. Salam Lebaran 1 Syawal Happy Hari Raya Aidilfitri Semoga diizin Allah untuk bertemu kembali dengan Kemuliaan Ramadhan. #Hootoh

Hari Raya Eid al-Fitr Time to Forgive and to be Forgiven

Terimalah apa yang mudah engkau lakukan, dan suruhlah dengan perkara yang baik, serta berpalinglah (jangan dihiraukan) orang-orang yang jahil (yang degil dengan kejahilannya)
— Al-A’raaf (7:199)

Salam Habluminnas Hari Raya Fitrah Permulaan pertama selepas Ramadan, Aidilfitri suatu kegembiraan kerana dapat melaksanakan kewajipan dan In Sya Allah memperoleh pahala yang besar di sisi Allah. Aidilfitri Puncak Kemenangan dalam pertarungan antara akal dan nafsu selama sebulan berpuasa. Tanda Syukur atas kejayaan menundukkan dorongan nafsu yang cenderung kepada pelanggaran ajaran Islam. Free Lagu Raya Mp3.

Hari Raya Aidilfitri Day for Forgiveness

Kemeriahan Pagi  1 Syawal yang dinanti-nantikan. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri dari Hootoh Tudia – Kepada yang berduka usah pula dilupa. Bersamalah kita dengan Sikap, Jiwa dan Tindakan menghayati kekuasaan dan kebesaran Allah, mengagungkan asma-Nya, mengucapkan kalimah takbir, tahlil dan tahmid Allahu akbar, la ilaha illallah, wa lillahil hamd (Allah Maha Besar, tiada Tuhan melainkan Allah dan hanya Allah yang berhak menerima puji-pujian). Hari Raya Eid al-Fitr Time to Forgive and to be Forgiven.

Source: Hari Raya Eid al-Fitr Time to Forgive and to be Forgiven
Permalink: http://www.hootoh.my/2014/07/hari-raya-eid-al-fitr-time-to-forgive.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s