VLE Frog bukan Katak Bawah Tempurung


Anugerah untuk Pendidikan. Projek 1Bestarinet VLE Frog bukan Katak Bawah Tempurung. Mereka memiliki Kemampuan Pemikiran Aras Tinggi, oleh itu golongan bawahan tidak mungkin memahami Stategi Komplek apabila Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) “lebih senang” memilih YTL daripada yang lain untuk melaksanakan Projek 1Bestarinet iaitu menghubungkan 9924 sekolah satu Malaysia yang bernilai RM1.5 bilion. Projek 1Bestarinet ini akan menyediakan saluran internet dan pembelajaran virtual (internet acces and virtual learning) VLE Frog Asia selama 15 tahun. [credit]

VLE Frog bukan Katak Bawah Tempurung

Setelah sesetengah pihak tersenyum puas dan sesetengah pihak lainnya menanggung azab derita. Apa yang terjadi, satu ketentuan Ilahi. Abaikan saja suara sumbang, kerana masih ada Katak Bawah Tempurung yang setia mengabdikan diri. Akhir-akhir ini banyak masalah dilaporkan. Malaysia di sinilah bermulanya sebuah cinta dan Kementerian Pelajaran Malaysia umpama tidak bersalah lalu kelihatan seakan berusaha mencari syarikat baharu dalam meneruskan Projek jutaan ringgit demi Memajukan Pendidikan Malaysia. YES 4G dan 1BestariNet by YTL Communications, Harapan demi Harapan.

Ada golongan yang bukan Katak Bawah Tempurung. Apa yang menjadi kemusykilan dan kerisauan sekarang ini pastilah melibatkan data-data yang diperolehi dan dikumpul selama ini. YTL mampu menembusi maklumat-maklumat strategik mengenai diri pelajar, ibu bapa, tempat kerja, pendapatan ibu bapa dan apa-apa perkara yang berkaitan soal keselamatan, demografi dan politik negara. Abaikan saja, bukankah masih ada mereka yang dicucuk hidungnya dengan “aku janji”, merekalah golongan menurut perintah. Gayanya, sungguh Hang Tuah sekali.

Source: VLE Frog bukan Katak Bawah Tempurung
Permalink: http://www.hootoh.my/2014/09/vle-frog-bukan-katak-bawah-tempurung.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s