Pelajar Perempuan Dibuli Zahir dan Batin di Tandas Awam


Membela Mangsa Buli dan Mengasihani Si Pembuli. Tonton Video Pelajar Perempuan Dibuli Zahir dan Batin di Tandas Awam. Kenapa Perlu Membuli dan Apakah Maksud Tersirat di Sebalik Buli. Buli bermaksud tindakan agresif samaada secara fizikal atau psikologi yang dilakukan secara berulang kali ke atas seseorang mangsa. Kebanyakan Laporan Kes Buli di Sekolah melibatkan Membuli secara berkumpulan dan Mangsa Buli selalunya seorang diri.

Pelajar Perempuan Dibuli Zahir dan Batin di Tandas Awam
Pelajar Perempuan Dibuli Zahir dan Batin di Tandas Awam

Maksud Tersirat di Sebalik Buli

Kenapa Perlu Membuli. Maksud di sebalik tingkah laku agrasif pembuli, hakikat sebenarnya mereka seorang individu yang lemah dan kewujudannya diabaikan oleh persekitaran. Oleh itu, tidak hairanlah Aktiviti Buli ini dilakukan secara berkumpulan dengan Membuli seorang mangsa. Mangsa Buli berbadan kecil dan Pembuli-pembuli kebanyakannya berbadan besar. Tujuan dan Maksud Tersirat di sebalik prilaku Buli adalah untuk menunjukkan kekuatan untuk mendapat penghormatan dari mangsa buli. tindakan agresif samaada secara fizikal atau psikologi yang dilakukan secara berulang kali kepada mangsa yang sama sehinggalah mangsa sedar dan memberi perhatian akan kewujudan mereka selama ini. 

Video Pelajar Perempuan Dibuli Zahir dan Batin

Video Pelajar Perempuan Dibuli Zahir dan Batin di Tandas Awam sesuai ditonton oleh insan berfikiran positif dan berhati bersih. Bimbingan ibu bapa diperlukan untuk tontonan kanak-kanak bawah umur 13 tahun. Tetapi Media mungkin dianggap mengandungi kandungan lebih dewasa atau menyentuh unsur sensitif  bagi masyarakat yang masih berpegang erat amalan Kebudayaan Hati Gadis.

Membela Mangsa Buli dan Mengasihani Si Pembuli

Bukan sekadar mangsa Buli yang perlu dibela. Si Pembuli sebenarnya lebih menyedihkan. Sebagai manusia, mereka juga perlukan perhatian dan kasih sayang. Bila kewujudannya bagai tidak disedari dan diabaikan, apatah lagi jika mereka tiada apa-apa kelebihan lainnya untuk ditonjolkan. Tekanan Melampau sehinggakan terpaksa bertindak agrasif / membuli demi meraih secebis penghormatan kepada diri mereka seperti insan-insan lain.

Video Buli Pelajar Perempuan di Tandas tidak bermaksud Menghina atau Cinta pada Keganasan. Semoga ia menjadi pengajaran demi kebaikan sesama manusia.

Source: Pelajar Perempuan Dibuli Zahir dan Batin di Tandas Awam
Permalink: http://www.hootoh.my/2014/09/pelajar-perempuan-dibuli-zahir-dan.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s