GIFA 2014 milik Najib Razak


Anugerah GIFA milik Najib Razak. Tahniah kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menjadi penerima Anugerah Kepimpinan Islam Global #GIFA2014 Dubai pada tahun ini. Corak Kepimpinan Islam Najib di Malaysia telah menjulang nama negara ke mata dunia. Satu peristiwa manis untuk seluruh rakyat yang hidup semakin bahagia di tanah tumpah darahku. Malaysia di sini bermula sebuah cinta.

Anugerah GIFA milik Najib Razak
Najib terima Anugerah Kepimpinan Islam Global di WIEF Ke-10

Apa itu GIFA

GIFA merupakan satu daripada anugerah paling berprestij dalam perbankan Islam dan kewangan mengiktiraf pencapaian dan sumbangan individu serta institusi dalam industri perkhidmatan kewangan Islam. Ia anjuran Edbiz Consulting yang berpangkalan di London sejak 2011.

Sejarah Penerima Anugerah Kepimpinan Islam Global

Penerima pertama merupakan bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Abdullah Ahmad Badawi dan penerima kedua ialah Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah. Bekas Perdana Menteri Pakistan, Shaukat Aziz menjadi penerima Laureate GIFA ketiga.

Corak Pemerintahan Islam di Malaysia

Penganugerahan GIFA 2014 diadakan semasa berlangsungnya Forum Ekonomi Islam Dunia (WIEF) Ke-10 di Dubai. Pencalonan bagi semua kategori anugerah dibuka pada Mac 2014. Najib, juga Menteri Kewangan Malaysia menerima anugerah berprestij itu daripada Pengasas Kepimpinan Islam Global itu sendiri, iaitu Profesor Humayon Dar. Tahniah Datuk Seri! You make me proud lah…


Source: GIFA 2014 milik Najib Razak
Permalink: http://www.hootoh.my/2014/10/gifa-2014-milik-najib-razak.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s